O'Talent | Arbeidsmarkt
158
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-158,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Arbeidsmarkt

Doel is een bijdrage  leveren aan het stimuleren van de regionale economie en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt in de Achterhoek in het bijzonder.  Elke sector in de Achterhoek zal de komende jaren continu veranderen door innovaties en een steeds veranderende vraag.

De regionale arbeidsmarkt in de Achterhoek kan alleen voortbestaan als die verandering wordt omarmd en innovatie wordt gestimuleerd.Verandering en innovatie komen uit mensen, in een succesvolle economie staat de mens centraal. De enige constante in een onvoorspelbare arbeidsmarkt is de mens met zijn passies en talenten. Wie inzicht heeft in zijn passies en talenten, krijgt vertrouwen in zichzelf en neemt zelf de regie om deze op de juiste plaats in te zetten. Door jongeren en volwassenen te helpen het beste uit zichzelf naar boven te halen en in te zetten in de regionale economie, kan de Achterhoek talent aan zich binden en flexibel inspelen op veranderende marktomstandigheden.

Talent Experience Achterhoek  is een nieuw arbeidsmarktinstrument om de transitie naar een toekomstbestendige Achterhoek beter te faciliteren. Talent Experience Achterhoek is een speelse en interactieve omgeving waarin jongeren en volwassenen hun passies en talenten 1) Zelf ervaren en ontdekken 2) Zelf leren koppelen aan relevante studies en opleidingen  en 3) Zelf leren inzetten in kansrijke arbeidssituaties.