O'Talent | Overheid
160
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-160,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Overheid

De arbeidsmarkt is op drift. Niemand weet precies welk werk, welke banen, wat voor soort bedrijven er gaan ontstaan en zich ontwikkelen naar nieuwe vormen van werk. Die trend past bij een snel veranderende wereld met veel onzekere factoren. Maar we weten wel dat de traditionele arbeidsmarkt in versneld tempo vervreemdt van deze ontwikkelingen. Gelukkig lopen we enerzijds aan tegen nieuwe vragen naar nieuw soort werk, echter anderzijds botst die met de klassieke regels en kennis over functies, jobs, opleidingen en wetgeving. De relatie tussen aanbod en vraag loopt vast.

Over tien jaar bestaat de Top 10 van beroepen uit beroepen die vandaag nog niet bestaan. Waar moeten we onze jongeren dan voor opleiden? Welke studie moeten ze kiezen? Over tien jaar is elke branche en sector onherkenbaar veranderd door innovaties en een steeds veranderende vraag. Hoe spelen bedrijven daar op in en welke mensen hebben ze daarvoor nodig? Innovatie komt uit mensen, niet uit beleid. Overheidsbeleid moet innovatie faciliteren door mensen hun talent te laten ontdekken en hen te stimuleren deze op de juiste plaats in te zetten.